Over ons

Historie

In 1989 besloot Jaap Budding om zijn opgedane theoretische kennis, aangevuld met praktijkervaring in het bedrijfsleven en bij accountantskantoren, te gaan aanbieden via een eigen kantoor.

Als fiscaal-econoom was zijn primaire werkterrein uiteraard de fiscaliteit, maar ook administratieve dienstverlening en jaarrapportages maakten van stond af aan een belangrijk bestanddeel van de werkzaamheden uit. Langzaam maar zeker werden medewerkers aangetrokken om mede het werk te verzetten.

Nadat de samenwerking met een accountantskantoor in Veenendaal op de klippen was gelopen, werd met ingang van 1999 de huidige samenwerking met Kees de Groot aangegaan, die tot dan sinds 1992 zijn administratiekantoor in de vorm van een eenmanszaak had gevoerd.

Het kantoor is geleidelijk verder gegroeid en naast de beide vennoten kan nu een beroep worden gedaan op 3 full-time medewerkers en 4 part-timers.

No-nonsense

Met name de accountantskantoren (RA & AA) pretenderen de wijsheid op advies- en jaarverslaggevinggebied in pacht te hebben. Deskundigheid is er onmiskenbaar in deze kantoren. Maar een garantie voor kwalitatief goed werk is er niet. Dat hebben enkele grote fraude zaken de laatste tijd wel aangetoond.

Doorgaans behelzen de accountantsverklaringen niet meer dan een verklaring dat de betreffende accountants niets verklaren. Eufemistisch wordt dat een samenstellingsverklaring genoemd.

Kantoren, die niet de kwalificatie accountant bezitten kunnen, zeker in het midden- en klein bedrijf, dezelfde werkzaamheden op een kwalitatief verantwoord niveau uitvoeren en dikwijls tegen aanmerkelijk lage kosten. Ook in deze categorie zijn kantoren te vinden die er werkelijk niets van bakken.

De titel accountant is wettelijk beschermd. Administratiekantoren verrichten echter dezelfde werkzaamheden. Omdat de mkb-ondernemer blindelings op zijn adviseur moet kunnen vertrouwen is een gedegen onderzoek noodzakelijk om tot een juiste keuze te komen.

Onze medewerkers

 • C. (Kees) de Groot
  Kees de Groot is vanaf 1999 mede-oprichter van BFA Belasting- en Administratie Consulenten. Het deskundig en vriendelijk begeleiden van MKB ondernemers staat bij hem hoog in het vaandel

 

 • J.J.W. (Jaap) Budding
  Jaap Budding is, net als Kees de Groot sedert 1999 mede oprichter van BFA Belasting- en Administratie Consulenten. Natuurlijk besteedt hij veel tijd aan de administraties van clienten en hun jaarrekening. Maar de grootste interesse ligt op het gebied van fiscale zaken.
 • A.A.M. (Aldi) Voogd
  Aldi verzorgt de loonadministraties binnen BFA Belasting- en Administratie Consulenten. Daarnaast is hij als assistent belast met de samenstelling van jaarrekeningen en het voeren van administraties.
 • A. (Anke) Bolt
  Naast haar secretariele werk is Anke ons visitekaartje via de telefoon. Daarnaast bestaan haar werkzaamheden ook uit het voeren van administraties.
 • A. (Anneke) Budding
  Anneke is als Twinfield gecertificeerde o.a. belast met het inrichten en opstarten van administraties. Daarnaast voert zij natuurlijk ook zelf boekhoudingen, waarvan de belangrijkste onze interne administratie is. Daarnaast is zij ook werkzaam in de samenstellingspraktijk.
 • P. (Patricia) Brekelmans
  De hoofdtaak van Patricia bestaat uit het voeren van maand- en kwartaaladministraties. Daarnaast is zij incidenteel ook belast met de samenstelling van jaarrekeningen.