• Home »
  • Nieuws »
  • Voorkom dat u onnodig (te) hoge ww-premie betaalt vanaf 2020, uitstel schriftelijke vastlegging arbeidsovereenkomst tot 1 april 2020

Voorkom dat u onnodig (te) hoge ww-premie betaalt vanaf 2020, uitstel schriftelijke vastlegging arbeidsovereenkomst tot 1 april 2020

Als werkgever betaalt u WW-premie over het bruto loon van uw werknemers. Moet u straks in 2020 de lage of de hoge WW-premie betalen? Het verschil in premie bedraagt 5%!

Per 2020 gaat, anders dan nu het geval is, de indeling in hoge en lage premies gelden voor alle sectoren. De lage premie bedraagt in 2020 2,94% en de hoge premie 7,94%. Dat is een behoorlijk verschil. De lage premie kunt u alleen toepassen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Eén van die voorwaarden is dat de werknemer een vaste arbeidsovereenkomst heeft. Om de lage premie vervolgens toe te passen moet de arbeidsovereenkomst schriftelijk zijn vastgesteld en moet de arbeidsomvang eenduidig zijn. Daarnaast kan ook bij werknemers jonger dan 21 jaar en werknemers die een beroepspraktijkopleiding beroepsbegeleidende leerweg volgen de lage premie van toepassing zijn.

Is nog niet elke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op 1 januari 2020 schriftelijk vastgelegd? Dan kunt u in beginsel de lage WW-premie vanaf 1 januari 2020 nog niet toepassen. Gelukkig is onlangs uitstel verleend tot 1 april 2020. Als u aan de voorwaarden van dit uitstel voldoet, kunt u vanaf 1 januari 2020 de lage WW-premie wel al toepassen, ondanks dat de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde nog niet schriftelijk vastligt. Zorg dan wel dat dit voor 1 april 2020 is opgelost, anders moet u alsnog met terugwerkende kracht de hoge WW-premie betalen voor na 31 maart doorlopende arbeidsovereenkomsten.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via yvonne@bfa-advies.nl of 073 623 2000.

Reageren is niet toegestaan.