Uitstel betaling belastingen

Getroffen ondernemers kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen. De Belastingdienst stopt de invorderingen dan direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald. Het is bovendien niet nodig meteen bewijsmateriaal mee te sturen. Daar krijgt de ondernemer langer de tijd voor. De invorderingsrente die normaal gesproken ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn wordt tijdelijk verlaagd van 4% naar bijna 0%. Dit geldt voor alle belastingschulden. Ook het tarief van de belastingrente gaat tijdelijk naar bijna 0%. Deze verlaging zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt. Het kabinet zal de belastingrente zo snel mogelijk aanpassen.

Voor het aanvragen van uitstel van betaling is het van belang dat er een aanslag is opgelegd voordat je uitstel vraagt. Je kunt geen verzoek doen voor schulden die nog moeten komen en waarvan dus de aanslag nog moet worden opgelegd.

Indien de aanslag opgelegd is kun je met het formulier wat wij op onze website geplaatst hebben eenvoudig uitstel van betaling aanvragen.

Reageren is niet toegestaan.