• Home »
  • Nieuws »
  • Kleine Ondernemersregeling: Vraag hem nu aan!

Kleine Ondernemersregeling: Vraag hem nu aan!

Maak je nog geen gebruik van de kleine ondernemersregeling en denk je dat dit misschien interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op. Wanneer we deze week een aanvraag voor de KOR insturen, kan de KOR nog per 1 januari 2021 ingaan.

Wat is de KOR?

De KOR is een vrijstelling voor de BTW. Als je hier gebruik van maakt hoef je geen BTW meer te berekenen aan je klanten. Ook hoef je geen BTW aangifte meer te doen. Máár, je kunt ook geen BTW meer terugvragen op je kosten en investeringen. Meedoen aan de KOR zorgt er niet voor dat je administratieplicht vervalt.

Wanneer kom je in aanmerking voor de KOR?

Als je omzet niet meer is dan 20.000 euro per kalenderjaar kun je ervoor kiezen om mee te doen aan de KOR. BTW vrijgestelde omzet telt niet mee voor de KOR.

Wanneer is de KOR interessant?

De KOR is voornamelijk interessant wanneer je aan consumenten levert of instellingen die de BTW op jouw facturen niet kunnen aftrekken als voorbelasting. Máár, als je veel kosten en investeringen hebt, kun je door gebruik te maken van de KOR deze niet meer terug vragen, waardoor wij op dat moment de KOR weer niet aanbevelen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de kleine ondernemersregeling?
Neem contact met ons op via 073-6232000 of contact@bfa-advies.nl

Reageren is niet toegestaan.