Kleine Ondernemersregeling: Vraag hem nu aan!

De Kleine ondernemersregeling (KOR)

Maak je nog geen gebruik van de kleine ondernemersregeling en denk je dat dit misschien interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op. Wanneer we deze week een aanvraag voor de KOR insturen, kan de KOR nog per 1 januari 2021 ingaan.

Lees hier meer

Belasting besparen: investeringsaftrek

Investeringsaftrek uitgelegd door BFA-Advies

Investeren, afschrijven en investeringsaftrek?? Als ondernemer krijg je met veel wet- en regelgeving te maken waar je nooit eerder na hebt hoeven denken. Zo ook investeringen, afschrijvingen en investeringsaftrek. Wij leggen je hier uit wat investeringen zijn, hoe je moet afschrijven en wanneer je het beste kunt investeren!

Lees hier meer

Aanvragen verlenging uitstel betaling belastingen

verlenging uistel betaling belastingen

Vanaf 16 maart 2020 kon elke ondernemer bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen als het bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Je vroeg dan automatisch bijzonder uitstel aan voor 3 maanden. Binnenkort verloopt dit uitstel. In dit artikel lees je waar je kunt zien wanneer het aan jou verleende uitstel verloopt en hoe je het uitstel kunt verlengen.

Lees hier meer

Naheffingsaanslag omzetbelasting 2e kwartaal/juni

Naheffingsaanslag omzetbelasting
Naheffingsaanslag omzetbelasting
Naheffingsaanslag omzetbelasting

Mogelijk heb je een naheffingsaanslag omzetbelasting ontvangen over het 2e kwartaal/juni 2021 met dagtekening 28 augustus 2021.  Door een technisch probleem bij de Belastingdienst is er dan iets mis gegaan bij de verwerking van de aangifte. De Belastingdienst gaat de aangifte alsnog goed verwerken.… Lees hier meer

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2020

We zitten alweer in 2021 en dat betekent dat het boekjaar 2020 afgesloten kan gaan worden. We starten met het maken van de jaarcijfers en vervolgens maken we de aangiften. Gedurende een jaar kunnen er veel wijzigingen zijn. Hierdoor kunnen wij zelf niet beoordelen of bepaalde zaken voor het jaar 2020 van toepassing zijn.

Lees hier meer

Vraag tegemoetkoming van maximaal € 50.000 aan (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB)

20200701 Verlenging TLV

Wordt je nog steeds getroffen door de coronacrisis? Onderzoek dan of je in aanmerking komt voor de belastingvrije tegemoetkoming Vaste Lasten mkb van maximaal € 50.000. Aanvragen is mogelijk vanaf 30 juni 2020 tot en met 30 oktober 2020. Onder de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) krijgen bedrijven, afhankelijk van de omvang van hun bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming van minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000 voor hun vaste lasten voor juni tot en met september 2020.

Lees hier meer

De fiscale coronareserve

fiscale coronareserve

Maak je in 2020 in verband met de coronacrisis verlies? Dan is het voor vennootschapsbelastingplichtige bedrijven mogelijk om een fiscale coronareserve te vormen. Hiermee kan de winst over 2019 verlaagd worden, waardoor er minder belasting betaald hoeft te worden over 2019.

Lees hier meer

TVL vervangt TOGS

20200605 TVL vervangt TOGS

MKB-ondernemers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen – bovenop de tegemoetkoming loonkosten (NOW) – een tegemoetkoming van het ministerie van EZK om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen. Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving (minimaal 30 procent) een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van € 50.000 voor de periode van 1 juni tot 1 oktober 2020.

Lees hier meer

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2019

checklist

We zitten alweer in 2020 en dat betekent dat het boekjaar 2019 afgesloten kan gaan worden. We starten met het maken van de jaarcijfers en vervolgens maken we de aangiften. Gedurende een jaar kunnen er veel wijzigingen zijn. Hierdoor kunnen wij zelf niet beoordelen of bepaalde zaken voor het jaar 2019 van toepassing zijn.

Lees hier meer

Naheffingsaanslag ontvangen? Vraag nu uitstel van betaling aan.

Eén van de maatregelen die het kabinet genomen heeft om ondernemers te helpen is dat de ondernemer bijzonder uitstel van betaling voor drie maanden kan aanvragen voor veel belastingsoorten, waaronder loonheffingen, omzetbelasting (btw), inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, kansspelbelasting, assurantiebelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen, accijns en verbruiksbelastingen.

Lees hier meer